Szia, nevem Bartalis István. Profi jégkorongozó vagyok Svédországban s egyben a Magyar Válogatott tagja.

A jégkorong iránti érdeklődésem 2-3 éves koromban kezdődött édesapámnak köszönhetően, aki nagy hatással volt rám, példaképem és egyben edzőm is volt éveken át. Mivel lehetőségeink nem voltak a legideálisabbak ezért 11 évesen elhagytam az otthonom hogy még jobb lehessek.

15 éves koromtól Svédországban folytattam sportolói karrieremet és tanulmányaimat, majd 10 éven át. Ezt követte 2 év EBEL, 3 év DEL, 1 Svédország és most újra Fehérvár. A világbajnokságokon  volt szerencsém a világ néhány  legjobb jégkorongozója ellen játszani, mint pl: McDavid, Kopitar, Laine és még sokan mások.

A nevem Bartalis Balázs, az SHL-es Växjö Lakers felnőtt és junior csapat skill edzője.

Finnországban kezdtem edzői munkámat miután diplomát szereztem a IIHF  egyedüli edzőképző Egyetem-én. Finnországot Svédország követte ahol az aktuális bajnokkal kezdhettem meg szakmai munkámat. Az első két évben többnyire az U20-as csapattal dolgoztam, de a későbbiekben abban a megtiszteltetésben volt részem hogy minden korosztállyal dolgozhattam. Az elmúlt két évben a felnőtt csapattal is napi szinten foglalkozom. 

Legfőbb szakterületem a korcsolya-technika fejlesztése, ahol véleményem szerint a legtöbb segítséget tudom nyújtani annak érdekében magabiztosabbá válj a jégen.

A teljes csapat